Inkoopfinanciering

Factoringaanbieding.nl is onderdeel van het Finance & Insurance netwerk. Finance & Insurance is een toonaangevend onafhankelijk adviseur en intermediair op het gebied van (werkkapitaal)financiering en kredietverzekering. Dagelijks adviseren wij bedrijven op het gebied van werkkapitaalmanagement.

 

Inkoopfinanciering

De (voor)financiering van inkopen en goederen onderweg (zeilende voorraden) is een grote uitdaging voor veel bedrijven. Waar banken (vaak in de vorm van factoring) nog steeds bereid zijn tot 90% van de voorfinanciering van kredietwaardige afnemers voor haar rekening te nemen, zijn ze een stuk terughoudender in de voorfinanciering van inkopen en goederen onderweg. Een succesvol bedrijf moet creatief zijn in het aantrekken van inkoopfinanciering. Een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

 

Leverancierskrediet
Vaak niet direct aan gedacht, maar leverancierskrediet (het krediet verkregen van uw crediteuren) is een van de belangrijkste vormen van inkoopfinanciering. Voor het realiseren van additionele liquiditeit is dit de eerste bron waar we naar kijken. Hier maken we gebruik van het eerder genoemde verschil dat het voor banken eenvoudiger is vorderingen te financieren dan om inkopen/voorraden te financieren. En uw leverancierskrediet is een afnemerskrediet (vordering) voor uw leverancier! Als we zorgen dat zowel het betalingsrisico voor de leverancier niet toeneemt (bijvoorbeeld via kredietverzekering) en de financiering van de vordering op u kunnen regelen (bijvoorbeeld door bevestiging van de vordering naar de lokale bank van uw leverancier) zijn leveranciers vaak bereid mee te denken.
Betaalfaciliteiten via financieringsmaatschappijen
Een andere interessante oplossing is het aantrekken van additionele betaalfaciliteiten via financierings-maatschappijen, vaak creditcard bedrijven. Deze financieringsmaatschappijen springen in het gat dat banken openlaten door het aanbieden van flexibele limieten op basis van uw financiële gegevens. Hoewel vaak niet goedkoop (ten opzichte van “gedekte” bankfinanciering) kennen deze limieten een aantal belangrijke voordelen: (i) volledig verstrekt op uw financiële gegevens, geen zekerheden, (ii) hierdoor eenvoudig in te passen binnen bestaande financieringen en (iii) kosten alleen voor daadwerkelijk gebruik, dus geen vaste kosten.

 

Meer informatie
Dit zijn een aantal voorbeelden van creatieve oplossingen om dagelijkse uitdagingen in de werkkapitaal (financiering) op te lossen. Wij kunnen voor u een complete analyse maken en u ondersteunen in het vinden en daadwerkelijk realiseren van de beste oplossingen. Vul geheel vrijblijvend ons aanvraagformulier in en geef hierbij aan dat u interesse hebt in inkoop/voorraadfinanciering of stuur direct een email aan info@factoringaanbieding.nl en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn