Voor welke bedrijven

De huidige markt

Factoring is geschikt voor elk bedrijf dat te maken heeft met werkkapitaal en hiermee behoefte heeft aan werkkapitaalfinanciering. Factoring is een vorm van asset-based financiering (zoals bijvoorbeeld ook lease en voorraadfinanciering) met als object uw vorderingen. De factormaatschappij zal zich dan ook met name richten op de waarde van uw vorderingen. Een van de voorwaarden is dat sprake dient te zijn van een afgeronde prestatie. Vooruitbetalingen en termijnfacturen zijn niet geschikt voor factoring. Hierdoor zijn bouw (projecten) en detailhandel (geen verkoop op rekening) gerelateerde bedrijven minder geschikt. In nagenoeg alle andere sectoren is factoring een mogelijkheid.

 

Door de kredietcrisis in de afgelopen jaren en de veranderde richtlijnen inzake het aanhouden van kapitaalreserves, zijn de banken veel restrictiever geworden in het verstrekken van financiering met de debiteuren en/of de voorraad als onderpand.

 

Factoringaanbieding.nl adviseert bedrijven die op zoek zijn naar ruimere financieringsmogelijkheden dan hun bank kan geven. Factoringaanbieding.nl kijkt naar de totale handelsstroom van een bedrijf en let met name op de kwaliteit van de debiteuren, de kwaliteit van de afhandeling van leveringen, de spreiding van uitstaande vorderingen, de risico’s van non-betaling, de kwaliteit van de voorraad, de hoogte van bestaande leverancierskredieten, de spreiding en ouderdom van de crediteuren en de balansverhoudingen. Hierdoor is het mogelijk eerder, ruimer en langer te financieren.

 

Het financieringspercentage kan hierdoor verhoogd worden tot wel 90% van uw uitstaande debiteurensaldo en 70-90% van uw (voorverkochte) inkopen en voorraden.

De voordelen van factoring

In de huidige markt is het niet langer noodzakelijk dat bij de financiering het debiteurenbeheer wordt overgedragen. Binnen bepaalde voorwaarden is het mogelijk dat u zelf het debiteurenbeheer doet zodat uw afnemers niet op de hoogte zijn van uw samenwerking met een factormaatschappij. Indien gewenst kunnen wij ook het debiteurenbeheer van u overnemen.

 

  • snel extra financiële ruimte;
  • een langere financieringstermijn;
  • professioneel debiteurenbeheer;
  • korting op inkoop;
  • internationale betalingsmogelijkheden;
  • actueel inzicht in uw financiële situatie;

Bel mij terug

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Vul dan het formulier hieronder in, dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Contact opnemen

U kunt altijd ons contactformulier gebruiken indien u een algemene vraag heeft, of gebruik de contactgegevens hieronder om direct contact op te nemen.

  • Factoringaanbieding.nl
  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101 AA Amsterdam